lauantai 12. lokakuuta 2013

Maailma esittely - Midnight Hollow

Midnight Hollow on yhdeksäs Storeen myyntiin tullut maailma. Sen saa rajoitetun ajan alenettuun hintaan. Voit ostaa normaalin version lisäksi myös kultaisen version, jonka mukana saat lelukaupan ja muutamia sisustusesineitä. Lelukauppa ei ole ainakaan viimeisimpien tietojen mukaan myytävänä erikseen vaan se on sidottu maailman kultaiseen versioon.Olen nyt pelaillut maailmalla reilun viikon ja saanut siitä alustavan käsityksen. Sen pohjalta on myöskin tämä esittely kirjoitettu.
Avasin pelin ensikertaa jännittynein mielin. Odotukset olivat korkealla sillä maailma näytti kuvien perusteella upealta. Kun vihdoin pääsin pelitilaan ja maailma lävähti ruutuun, se oli hyvin tumman ja usvaisen näköinen. Suuret vuoret hallitsevat ja ympäröivät keskellä sijaitsevaa kylää. Tiheään asutettu keskusta jakautuu pienempiin sakaroihin. Pienissä lähiönotkelmissa on taloja ja tilaa tyhjille yhteisötonteille. Keskustan tuntumasta löytyy lisäksi pari suurta tonttia ja yksi, todella hienolla paikalla oleva 64x64 tontti legacyja ajatellen. Tontilta avautuu kaunis järvimaisema ja auringonlaskut näkyvät sinne hienosti. Maailmassa on siis runsaasti vaihtelevan kokoisia tontteja joille rakentaa ja sijoittaa haluamiaan tontteja.

Midnight Hollowin kasvillisuus on synkeän sävyistä. Tummat puut hallitsevat maisemaa ja paikoin risukkoa on ehkä jopa liikaakin. Jouduin muutaman tontin kohdalla itse harventamaan puustoa. Onneksi se nyt ei kuitenkaan ole kovinkaan suuri homma. Tummien puiden lisäksi maailmassa on kaunista uutta kasvillisuutta, joka luo maailmalle ihan omanlaisensa tunnelman. Kasvien avulla pystyy myös suunnitelemaan ja tekemään synkemmän henkisiä puutarhoja ja ne näyttävät yllättävän kauniilta.

Taivaan värit vaihtelevat päivien ja kellonaikojen mukaan. Välillä Midnight Hollow on synkempi ja välillä taas koittaa kirkkaampia päiviä. Muutaman kerran näin myös verenpunaisen auringon nousun ja laskun. Sillon maailma on todella pimeä, mutta tämä ei ollut jokapäiväistä. Muutoin taivas on välillä kauniin seepian ja harmaan sävyinen. Kauniit tumman luumun ja ruskean eri sävyt sävyt vaihtelevat iltaisin luoden maailmaan sellaisen tunnelman kuin olisi vanhassa elokuvassa.

Tyyliltään maailma on ulkoisesti hyvin gootti ja steampunk-henkinen säväyksellä viktoriaanista muotia ja rakennustyyliä. Yhteisötontit ja valmiit talot ovat synkkiä, mutta tyylikäittä. Kaikki talot eivät suinkaan ole tummanpuhuvia vaan joukosta löytyy myös muutama valoisampikin asumus. Valmiit perheet ovat mielenkiintoisia ja perheiden taustatarinaan on panostettu. Midnight Hollowissa riittää paljon tutkittavaa valmiiden simien ja perheiden kohdalla.

Maailman mukana tulevat esineet ja huonekalut ovat kauniita pelissä. Hienoilla kattokoristeilla, verhoilla ja tauluilla saa uudenlaista ilmettä rakentamiseen ja sisustukseen. Tosin, varsinaisia sisustusesineitä ei tullut kovinkaan paljoa. Sen sijaan uusia hiuksia ja vaatteita tuli ihan kohtuullinen määrä ja ne ovat enimmäkseen hienosti toteutettu. Joidenkin hiustyylien kohdalla myös palkkiraidoitus on mahdollista ja erityisesti näihin hiuksiin olin todella tyytyväinen. Myös vaatteista löytyy muutama ihana helmi. Tälläkertaa suurin osa vaatteista on kokopukuja, joten ei tule ongelmaa löytää teemaan sopivia ala- ja yläosia.

Kaupan pyörittämisen ominaisuudet:

Midnight Hollow on siinä mielessä ainutlaatuinen maailma, että se tuo mukanaa tavallaan yhden lisäosan ominaisuuden. Kauppa-auki lisäosa on varmasti monille tuttu sims kakkosesta. Midnight Hollow sisältää erikoisesineitä, joilla kaupan perustaminen ja pyörittäminen onnistuu. Kaupan voi perustaa joko kotiin tai yhteisötontille. Kaupan pyörittämistä varten maailman mukana tulee kassakone, ovi, eri kokoisia mattoja, tasoja sekä seinähyllyjä, joille tuotteet asetetaan myyntiin. Mattojen joukossa on myös 1x1 kokonen matto, eli pienten puotien rakentaminen onnistuu helposti ja yksittäisiä myynti esineitä voi sijoitella monipuolisesti eri puolille. 

Simi voi omistaa yrityksen jos hän ostaa itselleen yhteisötontin jossa kauppa sijaitsee. Tällöin simi saa kaupan tuoton itselleen. Kauppaan voi palkata myyjän tai simi voi seisoa itse tiskin takana. Tiskin takana seisominen voi olla kuitenkin tylsää, sillä itse en aikanaa nähnyt kenenkään ostavan sitä kautta koskaan mitään. Asiakkaat nappaavat ostoksen suoraan hyllystä ja maksu tulee automaattisesti. Ei kakkosesta tuttuja söpöjä ostoskasseja ja kassajonoja. Ei myöskään hyllytystä, sillä tuotteet korvautuvat automaattisesti mikä toisaalta helpottaa hommaa huomattavasti. Kassan takana seisominen on kuitenkin ehkä järkevämpää kuin kassan palkkaaminen, sillä kassa vaihtuu päivittäin ja entisen tilalle tulee aina uusi tyyppi. Kaupoista sen sijaan saa varsin monipuolisia. Käsittääkseni kaiken mitä löytyy rakennus- ja ostotilasta voi asettaa myyntiin. Periaatteessa kauppa voi olla mitä tahansa mitä sieltä löytyy ja vain oma mielikuvitus on rajana. Huonopuoli tässä on kuitenkin se, että mitään simin omia tekeleitä ei pysty myymään kuten esim. ruokaa. Myöskään keräiltäviä ei voi myydä kuten yrttejä jne. 

Kotitontilla kauppa käy vain jos sinne kutsuu erikseen "asiakkaita" simin ystävälistalta. Parhaiten kauppa pyörii yhteisötontilla. Kaupan pyörittäminen itsessään on helppoa ja bisneksessä voi keskittyä kaupan sisustukseen, myyntivalikoimaan ja ulkonäköön. Kaupoissa vierailu on hauskaa. Simi voi käydä vaikkapa autokaupassa ostamassa itselleen auton. Tämä lisää mielestäni hienosti realismia peliin. Toisaalta kaupan pyörittämisen yksinkertaisuudesta voi olla montaa mieltä. Itse tykkään kun aikaa ei mene turhaan värkkäykseen, mutta kakkosesta tuttu asiakkaiden runsaus ja tuotteiden varsinainen kaupittelu jää puuttumaan. Kauppa pyörii eri tavalla kuin kakkosessa ja sillä asialla on omat hyvät ja huonot puolensa. Kauppa kuitenkin käy ja kaupassa vieraili testauksen aikana kohtalaisesti asiakkaita, jotka kyllä ihan oikeasti myös ostivat tuotteita etenkin alennusmyynneistä. 


Kaupan toimintoja voi helposti säätää kassakoneesta. Myynnin kehitys näkyy tällaisena kuvakkeena muiden viestien tapaan. 


Tuotteille voi asettaa tietyn hinnan, mutta tarkkaa hintaa ei pysty asettamaan. Tuotteita voi myös laittaa alennukseen ja se kannattaakin tehdä ajoittain, sillä se lisää myyntiä selvästi.


Kaupan ovesta annetaan kaupalle nimi ja asetetaan aukioloajat. Aukioloajat voivat olla milloin tahansa kellon ympäri tasatunnein. Kellonaikoja tosin ei oltu käännetty vaan ne näkyvät AM ja PM muodossa. AM tarkoittaa aamupäivää ja PM iltapäivää kello 12 jälkeen.


Asiakkaat arvioivat tuotteita ja tekevät ostopäätöksen. Tässä on yksi esimerkki tuotteiden esille panosta. Pöytien ja mattojen lisäksi tuotteita voi laittaa myös seinähyllyille. Esillepano on toteutettu hyvin ja monipuolisesti.Lelukauppa:Lelukaupan saa maailman kultaisen version mukana. Se näyttää tältä ulkoapäin ja vie tilaa yhdeltä 40x40 tontilta.


Kauppa sisältä. Tavaraa on runsaasti myynnissä. 


Lelukaupan mukana tulee tällainen leluntekomasiina. Myös teinit voivat käyttää sitä. 


Lelutehtaalla voi tehdä 12 erilaista lelua, joita pystyy myös muokkaamaan ja värjäilemään oman makunsa mukaiseksi valmistuksen jälkeen.


Tuotteiden myyntiin asettaminen on helppoa. Halutut esinet asetetaan maailman mukana tulleiden mattojen, jalaksen tai seinähyllyjen päälle. Tuotteet tulevat automaattisesti myyntiin ja voit säätää haluamasi voittomarginaalin. Tarkkaa hintaa ei pysty säätämään vaan voittomarginaali on prosentuaalinen. Varmista myös, että tontilla on kassakone.


Kaupanteon plussat ja miinukset:

+ Helppoa ja yksinkertaista
+ Paljon erilaisia mahdollisuuksia kaupan teemaksi
+ Kaupoissa on hauska vierailla
+ Kauppa käy ihan hyvin kun muistaa pitää välillä alennusmyyntejä

- Omia tekeleitä ei voi myydä kuten ruokaa
- Kaupan kassan hoitajaa ei voi valita vaan se vaihtuu päivittäin


Kaikenkaikkiaan tämä maailma on ollut hyvin mielenkiintoinen tutkia ja seikkailla. Pidän sen sisällöstä ja tunnelmasta. Tummissa väreissä ja erikoisissa simeissä on oma viehätyksensä. Tämä maailma on hieno paikka kirjoittaa mystistä tarinaa, sillä kiehtovat henkilöhahmot ja paikat löytyvät jo maaimasta itsestään. Toivottavasti pidit esittelystä ja jättäkäähän komenttia ja ajatuksianne. Jos on kysyttävää, yritän vastailla :). 


6 kommenttia:

 1. Wuhuu kiitos tästä (:

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, tosi upean näköistä! :) Hyvät esittelytekstit, pystyin lukemallakin kuvittelemaan itseni pelaamassa tällä maailmalla :)

  VastaaPoista
 3. Wau, hieno esittely upeasta ja kiinnostavasta maailmasta, kiitos! Yleensä en pidä näin synkistä jutuista, simeistä tai sisustuksesta, mutta tämä kiinnostaa. Suhtautuminen kauppaan on myös hieman juu/ei, koska kakkosessakin toisaalta pidin siitä, toisaalta ei jaksanut kauaa. Mutta hankittava tämä on ehdottomasti, koska siinä on niin paljon kiinnostavaa ja se on niin erilainen. Muutenkin olen miettinyt jonkun aikaa uuden maailman ostamista. Dragon Valley on ehkä eniten kiinnostanut, mutta tämä menee kyllä nyt ykköseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Midnight Hollow on mun suosikkikaupunkini Monte Vistan lisäksi! Rakastan viktoriaanista rakennustyyliä ja se on hienosti otettu mukaan tähän kaupunkiin.
  Todella hyvän esittelyn olet taas kirjoittanut :)

  VastaaPoista
 5. Nyt hommasin tän kaupungin ittellenikin. Pitääki heti mennä testaamaan. :)

  VastaaPoista
 6. Vau! Aiva ihana kaupunki! Tekis kyllä itekki mieli ostaa, mutta en tiiä onko rahaa :P Tosi hieno tuo verenpunanen auringonlaskuki, ja hyvä että siellä ei aina oo niin synkkää. Voi, tosta ois niiin ihana tehä legacy.

  Kiitos ku jaksat aina tehä näitä esittelyjä. Kiva kattoa et minkälaisia ne uudet kaupungit on, ja saa muutenki vähän vinkkiä et ostaako vai ei.

  VastaaPoista