lauantai 21. joulukuuta 2013

Mikä on paras lisäosa?

Nyt kun kaikki lisäosat kolmoseen ovat ilmestyneet ryhdyin pohtimaan mitkä ovat olleet kaikkien aikojen suosikkilisäosiani. Voit myös itse vastata kommentilla tähän tekstin loppuun mitkä ovat olleet sinun suosikkejasi ja miksi. Mitä ehkä vielä haluaisit ostaa ja onko jotain mistä et ole lainkaan kiinostunut?

Itsetäni kun löytyy nuo kaikki niin on helppo vertailla niitä keskenään. Tosin paremmusjärjestystä ei ollut ihan helppo tehdä. Tässä kuitenkin lista perusteluineen.
1. Supernatural

Tässä lisärissä on melkein kaikkea mitä lisäosalta kaipaan eli uusia ruokareseptejä, uusia kerättäviä, runsaasti vaatteita ja hiuksia, koruja, paljon kauniita huonekaluja lähes kaikkiin kategorioihin, 4 uutta elämänmuotoa, uusi kaunis maailma, alkemia taito joka on hienosti toteutettu, uusia leluja lapsille ja paljon muuta. Supernatural on todella laaja, suuri, monipuolinen paketti jossa riittää tekemistä ja tutkittavaa pitkäksi aikaa. Uudelleenpeluu arvo on korkea ja lisäsisältöä tulee mukaan riittävästi. Noidat ja Keijut ovat suosikkejani uusista elämänmuodoista. Keijujen siivet on ihanasti toteutettu ja siipien muodossa on tarpeeksi valinnanvaraa. Noidilla on hauskoja taikomistaitoja, joiden tekeminen on toteutettu hyvin. Mikä parasta, keijuja, noitia, ihmissusia ja vampyyreita voi tehdä suoraan siminluonnista jolloin säästää paljon vaivaa ja aikaa. Moonlight Fallsin valmiit talot ovat ihania ja naapurusto on muutenkin todella kaunis. En keksi tähän lisäriin paljoakaan parannettavaa. Ainoastaan zombiet joskus ärsyttävät, mutta niiltäkin voi välttyä kun asettaa kuun kierron pois päältä. Tämä on mielestäni paras lisäosa. Jos kaikki lisärit olisivat yhtä laajoja ja hyvin tehtyjä niin olisi aika hienoa. Alkemian taito on mielestäni paras taito ikinä. Melkein kaikissa perheissäni on joku joka osaa kyseisen taidon ja alkemiapöytä löytyy kaikista taloistani. Mehiläiset ovat hauska lisä farmareille ja sienet herkullisen ihana uusi kerättävä. 

2. Täyttä ElämääTäyttä elämää lisäri ei jää paljon parhaasta jälkeen. Tässä lisärissä on paljon uutta lisäsisältöä nimenomaan itse pelaamiseen. Lisärin mukana tulevien vaatteiden ja huonekalujen määrä on huikea. Etenkin lasten huoneisiin tulee runsaasti erilaisin teemoin varusteltuja esineitä ja huonekaluja, jotka antavat lisää mielenkiintoa ja inspiraatiota talojen rakentamiseen. Omia suosikkejani ovat prinsessan ja merirosvon huonekalukokoelmat. Tavaroiden lisäksi mukana on ihania vaatteita joista suurin plussa tulee uusille äitiysvaatteille. Äitisyvaatteita on pelissä muutenkin niin vähän, että se on ehdottomasti yksi tämän lisärin parhaista puolista. Taaperoitakaan ei ole unohdettu, sillä taaperoita voi kuljettaa ympäriinsä söpöillä lastenrattailla. Erilaiset ikäkausiin liittyvät jutut tuovat lisäsisältöä peliin, esimerkiksi tanssiaiset teineille ovat hauska pieni riitti ennen aikuisuutta. Voisi kai sanoa, että Täyttä Elämää on hyvä paketti perhetyylistä peliä pelaavalle. Siinä on vähän kaikkea kaikille ikäryhmille. Tässä lisärissä en pitänyt erityisemmin mielikuvitusystävästä. Se on mielestäni lähinnä ärsyttävä. Varsinkin kun se tulee melkein kaikille vauvoille. Lisäksi, mukana ei tullut uutta maailmaa mikä on tietysti harmillista sillä olisi ollut aivan ihanaa saada uusi näppärä lähiö perheilylle. Sen sijaan mukana onkin mukava kokoelma uusia hienoja asuntoja.  

3. Lemmikit


Karvakaverit...täytyykö enää muuta sanoa :D. En osaa kuvitella pelaavani simssiä ilman lemmikkejä. Sims 3 Lemmikit on hyvä, laaja lisäosa joka tuo sarjassa ennen näkemättömät hevoset mukaan peliin. Tämä on suorastaan jokaisen heppatytön unelma, sillä Lemmikkien avulla voi rakentaa unelmiensa hevostallin ja muokata hevosista melkein minkä värisiä ja minkä rotuisia vain. Pieni miinus tulee siitä, että ponikokoiset hevoset puuttuvat eivätkä lapset voi ratsastaa. Hevosharrastus itsessään on kohtuullisen hyvin toteutettu. Hevosella voi ratsastaa vapaasti naapurustossa, se voi hypätä esteitä ja simi voi tehdä hevosillaan rahaa. Pienet puutteet varustuksessa, hännissä ja harjoissa voi korvata upeilla ladatuilla, joita on saatavilla runsaasti. Kissat ja koirat sen sijaan on toteutettu suppeammin, mutta kyllä niitäkin ottaa mielellään simeille lemmikeiksi. Ohjattavien lemmikkien lisäksi Lemmikit lisäosa sisältää myös pienempiä eläimiä kuten käärmeitä, liskoja, kilpikonnia, jyrsijöitä ja lintuja. Yliluonnollisena hahmona toimii yksisarvinen, mikä on aivan mahtava juttu fantasiaa rakastaville. Eläinten lisäksi Lemmikkien mukana tulee kiva paketti huonekaluja ja vaatteita, jotka ovat hyvin tähän teemaan sopivia ja rentojakin. Lemmikkien mukana tulevat vaatteet ovat ihanan arkisia ja jotkut niistä ovat muodostuneet kestosuosikikseini. 

4. Vuodenajat


Vuodenajat on teemana itsesään mielestäni paras lisäosa kaikista. Se putoaa listallani neljänneksi sen vuoksi, koska se on kuitenkin sisällöltään tavallista suppeampi eli sen mukana ei tule uutta maailmaa, huonekalut ovat aivan ihania, mutta vaatteita tulee ihan liian vähän. Vuodeanajat on toteutettu todella hyvin ja en voisi kuvitella pelaavani enää simssiä ilman tätä lisäosaa. Jos saisin pelata vain yhdellä lisäosalla niin kyllä se tämä olisi muun sisällön suppeudesta huolimatta. Tykkään myös vuodenaikoihin liittyvistä festivaaleista ja juhlista. Simini vierailevat niissä jatkuvasti, enkä ikinä kyllästy siihen. Tämän lisärin uusi elämänmuoto on avaruusoliot, jotka on ihan kivasti toteutettu. Avaruusolioilla on erikoistaitoja ja oliot itsessään näyttävät hyvältä. Avaruusolioita on myös helppo löytää ja saada liittymän perheeseen. Miespuolinen simikin voi tulla raskaaksi jos joutuu avaruusolioiden kaappaamaksi aivan kuten sims kakkosessakin. Lisäksi, alieneilla on avaruusalus jolla ne voivat tehdä kivoja juttuja. Vuodenaikojen pituutta voi itse säätää, jolloin voi halutessaan asua vaikkapa talvisessa maailmassa, jossa on lyhyt kesä. Suurin osa maailmoista näyttää kerrassaan upealta vuodenaikojen vaihdellessa. Pienet yksityiskohdat on totetutettu hyvin, vesisade näyttää aidolta, lumi lumelta jne. 


Loppuja lisäosia en osaa laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä niissä on jokaisessa jotakin mistä pidän. Niimpä tein lopuista tällaisen vähän lyhyemmän yhteenvedon:

Maailmanmatkaajaa: rakastan vierailla matkakohteissa ns. turistina, mutta harvoin jaksan suorittaa matkakohteiden tehtäviä. Plussaa tulee siitä, että tän lisärin mukana tulee periaatteessa kolme uutta maailmaa joita tutkia matkailun muodossa. Lisäksi, jotkut rakennus/osto tilan jutuista sekä meikeistä on kestosuosikkejani. 

Unelmaduuni: Twinbrook on yksi pelin kauneimmista maailmoista, rakastan sitä! Olen myös päässyt siellä pisimmälle pelaamalla yhtä perhettä 5 sukupolvea putkeen. Unelmaduunin ammatit on ihan jees, mutta kyllästyin niihin aika äkkiä. Joitakin ammatteja jaksaa suorittaa enemmän kuin toisia. 

Iltahuvit: Bridgeport on niin ikään yksi pelin upeimmista maailmoista. Olin ihan hulluna tähän lisäriin silloin kun se ilmestyi. Ihania vaatteita, kenkiä, koruja ja yökerhoja. Tosin yökerhoissa vierailu alkoi myös kyllästyttää melko pian. Jokaisessa naapurustossani on kuitenkin yleensä vähintään yksi tai kaksi yökerhoa, joten eivät ne ihan turhiakaan ole. 

Showtime: Tää lisäri on oikeastaan melkein tuolla kärkipäässä pelkästään sisällönsä puolesta. Ihania huonekaluja runsaasti, ihania hiuksia ja vaatteita. Starlight Shores on oikein kiva kaupunki, jossa on hienoja valmistaloja. Showtimen urat ovat hauskoja, tykkään niistä mutta ei niitä jaksa kovin montaa kertaa putkeen pelata. Välillä pitää olla taukoa, että jaksaa taas innostua. Akrobaatti on oma suosikkini ja sen olen pelannut useaan kertaan läpi. Rakastan myös kaikkea sälää ja tavaraa mitä tässä lisärissä tulee rakennus/osto puolelle. Ihanaa, ihanaa! Miinusta tulee simport-hommasta, ei toiminut kovinkaan hyvin, mutta muuten tykkään tästä lisäristä todella paljon. 

Yliopistoelämää: Paremmin toteutettu kuin kakkosen yliopisto. Runsaasti tekemistä ja mielenkiintoisia uusia ammatteja/opintolinjoja kuten advangardisti. Söpöjä vaatteita ja hiuksia. Ihania huonekaluja ja pikkutavaroita. Tykkään laittaa simejä yliopistoon silloin tällöin, mutten kuitenkaan ihan jokaisen sukupolven kohdalla. Simit voivat myös palata välillä kotiin opintokausien välissä, joten ei ala opiskelu puuduttaa liikaa. Tykkään myös ihan hirmuisesti kahvilasta/barista baarista joka tulee tän mukana ja jonka voi lisätä esim. yhteisötonteille. Kahvilasta voi ostaa erilaisia tee-, yritti-, kahvi- jne. juomia ja leivonnaisia. Yrttejä on myös kivaa kasvatella ja kasvisimit on toteutettu hyvin. Tää lisäri on todella hyvä, tykkään paljon!

Paratiisisaari: Talolaivat ovat ihania, tykkään asua niissä. Vaatteet ja hiukset ihan liian söpöjä ja ihania. Huonekaluja liian vähän :(. Isla Paradiso on upea maailma, mutta lagittaa välillä ihan liikaa (ainakin itselläni). Hotellin pyörittäminen on hauskaa puuhaa ja se on myös helppoa rahaa simille kun hotelli alkaa kunnolla tuottaa...ehkä vähän liiankin helppoa sillä simi voi tulla hotellin pyörittämisellä äkkiä rikkaaksi :D. Hotelleja on kiva laittaa myös muihin maailmoihin ja niissä on kiva vierailla vaikka ei omistaisikaan hotellia. Simini menevät yleensä hotelliin häämatkalle aina heti juhlien jälkeen. Merenneidot on ihania, mutta vähän kökösti toteutettu. 

Tulevaisuuteen: Plumbotit, mahtavaa! Todella hyvin toteutettu uusi elämänmuoto, ehkä parhaiten koskaan sillä Plumboteista saa monipuolisia piirresirujen avulla ja niistä on paljon hyötyä perheille. Tulevaisuuden maailma on ihan jees ja siellä on kivaa asua. Tykkään myös pelata lottoa ja se onkin yksi hauskimmista ominaisuuksista mitä tässä tulee. Rakastan myös tämän lisärin huonekaluja, läpinäkyviä katto/lattia laattoja ja sisäpuutarhaa! Tulevaisuus lisärissä on kyllä paljon kaikkea hyödyllistä ja kivaa pitkälläkin tähtäimellä. Olin vain hieman pettynyt kun tuli vain tulevaisuuteen matkustaminen sillä olisin halunnut aikamatkalua, jossa olisi voinut käydä myös ajassa taakseppäin, vaikkapa keski-ajalla. 


Mitkä ovat sinun suosikki lisäosiasi ja miksi? Vastaa tähän kommentoimalla ja jos jaksat niin perustele hyvin :). Sivupalkista voit myös äänestää suosikkiasia (huomaa, että siellä on virheellisesti Showtime Superstaran nimellä). 

11 kommenttia:

 1. Mun lempparit on ehdottomasti: Vuodenajat, Showtime ja lemmikit.
  Rakastan vuodenaikojen talvea yli kaiken. Ja vuodenaikojen vaihtelu on niin ihanaa vaihtelua siihen iän ikuiseen kesään, joka oli aina samanlainen! Showtimessa tuli mun mielestä taas ihania vaatteita ja olen jo pitkään halunnut saada simit lauleskelemaan. :D Ja lemmikit tuo realistisuutta peliin. Onhan maailmassa nyt sentään eläimiä!

  Supernaturalista taas en itse välittänyt yhtään, koska yliluonnollisuus ei kiinnosta minua yhtään. Tulevaisuuteen- lisäosaa en myöskään ostanut itselleni. Ei vaan vaikuttanut tarpeeksi kiinnostavalta. Kaikki muut minulta löytyvätkin. :)

  Ainiin joo, itse pidän myös Twinbrookista yli kaiken. <3

  VastaaPoista
 2. Tää oliki kiva postaus ja selvästi oot miettiny tätä. Melkeen vois itsekin toteuttaa samanlaisen mielipide osion lisäosista kun itsekin omistan ne kaikki x)

  Äänestykseen vastasin Supernatural, se vaan on semmonen lisäri mitä ilman en suostuis enää pelaan ollenkaa! niin paljon uusia ihania juttuja, vaatteista huonekaluihin. Keijut on aivan ihania simejä ja ne on hyvin toteutettu. Ja sienet ♥ Tyksin x) Ylipäänsä lisäosa missä tulee vähän kaikkea on hyvä, niinku kerättäviä, kasveja ja reseptejä. Ite ku tykkään puutarhaa hoitaa simeilläni niin on hauskaa saada vaihtelua sinnekki puolelle. x)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvin toteutettu postaus, hyvät ja perusteelliset perustelut. Kiitos !

  Oma suosikki taitaa olla Vuodenajat ja toisena tulee Täyttä Elämää. Tykkään kasvattaa sukua ja pelata isoilla perheillä, ja TE:ssä tulee tosi paljon hauskoja juttuja varsinkii tällästä pelaamistapaa ajatellen. Ja Vuodenajat... Esineitä ja vaatteita tulee tosiaan harmillisen vähän, mutta vuodenaikojen vaihtelut on toteutettu tosi hyvin ja lisäri tuo realistisuutta peliin.
  Omistan siis tosiaan kaikki lisäosat Supernaturalia lukuunottamatta, mutta sen saan joululahjaksi. Ootan kyllä innolla, niin paljon sitä on kehuttu ! Muistelisin et Supernaturalin olis toteuttanu vähän eri ryhmä, voiskohan siitä johtua sen "laajuus" ? En tiedä, mutta toivottavasti se on kaikkien kehujen arvoinen.

  Voisitkohan toteuttaa tälläisen samantapaisen myöskin kamaseteistä, jos ehdit ? :----)

  VastaaPoista
 4. Mitä videonkaappausohjelmaa sä käytät niissä sun youtube-videoissa? :D

  VastaaPoista
 5. Oma ehdoton suosikkini on supernaturals kanssa. Rakastan noidilla pelaamista, sekä ihmisisusilaumojen tekoa (Nopeesti saa kerättyä rahaa) . Keijut ovat kanssa ihania koska niite puutarhataidot säästää paljon aikaa ja vaivaa. Toisena tulee tulevaisuuteen! tykkään nopeesti saada perhepuuhun kasvua ja tulevaisuus lisäosan mukana tuleva "lapsihetitänne" toiminto auttaa asiaan aika paljon. Sukupuolenkin saa päättää :),

  Kamaseteistä tykkäsin erityisen paljon diesel kamasetistä. mahtavia vaateita :)

  Pinqu

  VastaaPoista
 6. Upea postaus, kiitos! Tästä on paljon apua, jos joku ei ole vielä kaikkia lisäreitä hankkinut ja miettii mitä mikäkin sisältää. :)

  Itse tykkään paljon Tulevaisuuteen-lisäristä. Mielestäni se on mukavan laaja ja erityisen hienoa on lyhyempi latausaika! Tai ainakin se tuntuu lyhyemmältä, kuin esim. Maailmanmatkaajan maihin matkustettaessa... Tulevaisuuteen on myös hienosti toteutettu, kaikkine unikapseleineen ja ruokasyntetisoijineen. Huonekalut on hienoja, kuten myös useimmat vaatteet. Hiukset ei niinkään miellyttäneet, paitsi muutamat. Tulevaisuudessa on myös monia hienoja juttuja, kuten laskuttomuus, dna-vauvan teko, lottotulosten lunttaus, leijuvat kulkuneuvot... En paljoakaan lisättävää keksi. Itse en kaipaa menneisyyteen menoa, koska se ei niinkään kiinnosta. Plumbotit tosiaan on varsin mainiosti toteutettu, tykkään! Erityisesti lapsenvahtina ne ovat korvaamattomia.

  Supernatural varmaankin sitten on kakkonen. Alkemia-taitoa en aiemmin ollut tutkinut juuri yhtään, mutta innostuin sun ansiosta LP:tä katsottuani. :) Nyt pelasin sen taidon täyteen ja tykkäsin paljon! Harmi vaan, että se oli juuri bugittava simi, jonka jouduin poistamaan. En ehtinyt kokeilla erilaisia eliksiirejä kuin muutaman kerran. Mutta tykkään paljon yliluonnollisista simeistä, eikä ne juurikaan ärsytä naapurustossa. Joskus toki tuntuu, että niitä tulee liian paljon ja liian nopeasti, mutta yleensä tykkään vain. Zombit tosiaan on ärsyttävintä lisärissä, mutta kuten sanoit, kuunkierrolla nekin saa aisoihin. Tai aitaamalla puutarhansa. :)

  Omasta mielestäni jokaisessa lisärissä on jotain hyvää ja mitään en pidä turhana ostoksena. Enkä oikein osaa sanoa huonointakaan juuri tästä syystä, kun omalla tavallaan kuitenkin tykkää kaikista. :)

  VastaaPoista
 7. Paras näistä on kyllä paratiisisaari, toki mielestäni hyviä on myös mm...iltahuvit ja lemmikit. Toivoisin että ottaisit sis. Paratiisisaaren, iltahuvit tai lemmikit. :)

  VastaaPoista
 8. Parhaita on lemmikit ja vuodenajat. Rakastan eläimiä yli kaiken, ja myös fantasiasta pidän todella paljon, en voisi pelata ilman eläimiä. Vuodenajoista pidän eniten keväästä ja talvesta. Kevät on niin kaunis ja värikäs, talvi on ihanan valkoinen ja saa koristella pihan lumiteoksilla. Tykkään pitää juhlia enimmäkseen vaan talvella, koska tykkään katsoa kun simit viettävät joulua ja avaavat lahjoja ystäviensä/perheensä kanssa. :D

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä lemmikit, vuodenajat, supernatural ja täyttä elämää on parhaita, heti sen jälkeen paratiisisaari. En vaan osaa päättää mikä on paras :D

  VastaaPoista
 10. Mielestäni parhaat lisäosat ovat lemmikit, Supernatural ja vuodenajat. Lemmikit vaan tuo siihen peliin sitä jotain mitä olin kaivannut ja en voisi enää pelata ilman niitä! :D Supernatural taas on todella laaja lisäosa jossa tulee kaikkea ihanaa kamaa c: Vuodenajat tuo ihanaa vaihtelua ainaiseen kesään. Paratiisisaarestakin tykkään, mutta isla paradiso lagasi ihan järkyttävästi joten sen pelailu jäi aika vähiin :(

  VastaaPoista