tiistai 30. huhtikuuta 2013

Yliopistoelämää - Kasvisimit

Kasvisimi on Yliopistoelämää lisäosan mukana tuleveva uusi elämänmuoto, joka on kakkosessakin jo tutuksi tullut. Kolmosessa Kasvisimien toimintoja ja ominaisuuksia on monipuolistettu ja myös tapoja hankkia kasvisimi tai muuttua sellaiseksi, on useita.
Helpoin tapa tulla kasvisimiksi on ilmoittautua yliopiston tiedeakatemiaan koehenkilöksi tiedehaaraan. Tosin tämä ei ole tehokkain tapa, sillä mahdollisuus muuttua kasvisimiksi on vain 20%.


Tiedeakatemia on tämän näköinen kaninkolo, jossa vois myös ilmoittautua kursseille, lahjoittaa kikatuksia yms. hauskaa.


Kun simi on suorittanut koe-henkilönä olemisen onnistuneesti, ilmestyy tällainen moodletti joka kertoo simin "kärsivän" Botanitis Minorouksesta. Mikäli et paranna simisiä tutkimuskeskuksessa, hän muuttuu neljän tunnin kuluttua kasvisimiksi.


Kasvisimiksi muuntuva simi seisoo alkuun paikoillaan ihmetellevän näköisenä. 


Sama simi kasvisimiksi muuntumisen jälkeen. 


Simi voi myös yrittää keksiä kielletyn hedelmän siementä geenitestien avulla tieteen tasolta 1 lähtien, jota varten simi tarvitsee myös jonkun/joitakin siemeniä reppuunsa. Todennäköisyys paranee mitä parempi on simin tieteen taidon taso. Toinen, hieman työläämpi tapa muuttua kasvisimiksi on suorittaa tieteellisiä kokeita. Simisi täytyy olla vähintään tieteen taidon tasolla 9, jotta hän voi muuntaa kielletyn hedelmän siemenen kypsäksi syötäväksi "kielletyksi hedelmäksi" samantien. 


Kun simi on onnistuneesti löytänyt kielletyn hedelmän siemenen tieteellisen kokeen kautta hän voi istuttaa sen samaan tapaan kuin muutkin istutettavat siemenet.  Jotta simi voi istuttaa kielletyn hedelmän simenen tulee puutarhanhoidon taitotason olla vähintään 7. Istutuksen jälkeen sadon kypsymiseen menee 4 päivää. Jos simi valitsee poimia hedelmän sadon kypsyttyä, hänellä on mahdollisuus saada kasvisimivauva. Kasvisimivauva ottaa äidikseen/isäkseen automaattisesti sen simin joka hänet poimii. Toinen vaihtoehto on huolehtia puutarhasta jolloin simi poimii hedelmän reppuunsa. Nyt simi voi syödä sen itse ja syömisen jälkeen simi muuttuu kasvisimiksi. 


Kasvisimivauvat eivät ulkoisesti juurikaan poikkea muista simivauvoista. 


Kasvisimivauvoilla on vähemmän tarpeita kuin muilla ja niiden tarvepaneeli näyttää tältä. 


Aikuisten kasvisimien tarvenpaneeli näyttää puolestaan tältä. Ne eivät tarvitse ruokaa eikä niiden tarvitse käydä tarpeillaan wc:ssä. Sen sijaan kasvisimeillä on uusi tarve. ns "kastele", jonka ne voivat täyttää käymällä suihkussa tai imemällä vettä vesilammikoista ja lätäköistä. 


Kasvisimit pystyvät tyydyttämään unen tarpeensa yhteyttämällä, eli kaivautumalla maahan jolloin ne näyttävät ihan tavallisilta istutetuilta kasveilta. 


Taaperoista lähtien kasvisimit jättävät jälkeensä tällaisen upean "kukkapolun" minne ikinä kävelevätkin. 


Aikuiset kasvisimit voivat kommunikoida istutettavien kasvisten, hedelmien, puiden jne. kanssa. Kommunikoinnin näkee lähinnä hauskoina puhekuplina. 


Teini-iästä eteenpäin, kasvisimit voivat antaa kasvi- ja myrkkysuudelmia. Myrkkysuudelmaa varten simin täytyy olla vihamies ja välien tarpeeksi huonot. Positiivisen kasvisuudelman voi antaa lähestulkoon kenelle tahansa. 


Muuten kasvisimeillä voikin elämää täysin normaalia elämää kuten muillakin simeillä. Muista myös, että kasvisimi voi lahjoittaa muille simeille yrttejä sosiaalisten toimintojen kautta. 

Tavallinen simisi voi myös tavata kasvisimin kampuksella, ystävystyä tämän kanssa ja perustaa perheen, jolloin on mahdollista saada kasvisimivauva. 

6 kommenttia:

 1. Millasia vaikutuksia noilla suudelmilla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ole saanut sitä vielä selville :/.

   Poista
 2. Oi miten kiva kun teit postauksen noista kasvisimeistä, itsekun en ole jaksanut vielä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :), kiva että postauksesta oli iloa ja kiitoksia kommentista :).

   Poista
 3. Tosi kiva saada vähän infoa kasvisimeistä! Ja nämä kuvat oli tosi kivoja! :)

  VastaaPoista