keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

50 - varsaa Haaste

Ajattelin esitellä teillä tällaisen hauskan ja rennon haasteen. Kyseessä on siis hevosaiheinen haaste sims 3:seen. Haasteen on kehittänyt Simyth, suuren suuret kiitokset hänelle haasteen ideoinnista! Säännöt ovat melko simppelit ja ne on alkuperäisenä luettavissa englanniksi täällä: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/450566.page
1. Luo yksi aloittaja simi ja hevonen. Simi voi olla mies tai nainen. Myös hevonen voi olla valintasi mukaan joko ori tai tamma. Aloittaja simi ja hevonen eivät saa olla kenenkään toisen tekemiä tai valmiita vaan niiden tulee olla siis omiasi (tosin jotkut kiertää tätä sääntöä ainakin turkin värin osalta ja saattaa käyttää jonkun toisen pohjaa). 

2. Rahakoodit eivät ole sallittuja! 

3. Tavoitteena on, että jokaisella varsalla on eri isä tai emä riippuen aloitushevosesi sukupuolesta. 

4. Haasteen tärkein tavoite on tuottaa 50-varsaa aloittaja hevosillasi (kts. vaihtoehtoiset haasteet). 

5. Saat käyttää kaikki peliin liittyvät elämähaaveet, palkinnot ja muut normaalisti pelin edetessä. Voit myös kilpailla ja kouluttaa hevosiasi haluamallasi tavalla. 

6. Saat myydä, lahjoittaa, massajakaa jne. varsojasi kuten haluat, mutta mieluiten vasta kun nämä ovat aikuisia. On suositeltavaa, että varsa laitetaan jakoon vasta kun se on koulutuksen kautta oppinut jonkun taidon kuten "nopea" (tätäkin sääntöä näkee kierrettävän. Aika usein varsoja laitetaan exchanseen). 

7. Simisi saa olla myös erikoissimi (esim. vampyyri) ja saat itse päättää millä ikätasolla aloitat. Suositus on kuitenkin nuori-aikuinen, jotta ehdit tekemään mahdollismman paljon. Aloittajasi voi myös muuttaa yhteen muiden simien kanssa ja perustaa perheen. 

8. Aloittaja ei saa mennä töihin. Hän voi kuitenkin rekisteröityä hevosenystävän (ja olise nyt jockey) alalle kaupungintalolla. Pääsääntöisesti hänen tulee pitää huolta tilastaan. Hän voi myös ansaita rahaa kotitekoisilla asioilla kuten maanviljely ja kalastus. Jos perheeseesi syntyy lapsia niin teinit voivat mennä teini-iässä osa-aikaisiin töihin. 

9. Voit valita aloitusnaapurustoksesi minkä tahansa haluamasi maailman. Ainoana ehtona on, että maailmasta löytyy ratsastuskeskus, jonka palveluja voit käyttää mm. kilpaillessa ja myydessäsi hevosiasi niiden aikuistuessa (pienenä vinkkinä, mitä paremmin hevonen on koulutettu ja kilpailutettu, sitä suuremman summan siitä saa). Huomaa, että saat käyttää vapaasti jalostukseen myös yksisarvisia ja luonnosta nappaamisia villihevosia. 

10. Aloitustontti on vapaa-valintainen, mutta minimikooksi suositellaan 30x30-tonttia. 

11. He, joiden perustajahevonen on ori: tammojen täytyy asua tontillasi varsomiseen saakka, jonka jälkeen voit myydä sen. Huomaathan kuitenkin, että jos myyt tamman niin joudut pulloruokkimaan varsaa. 

12. Tontilla saa pitää myös muita lemmikkejä kuten kissoja ja koiria. 

13. Naapurustoon saa asuttaa muitakin omia tekemisiä talouksia, mutta et saisi missään vaiheessa vaihtaa aktiivista taloutta (itse kyllä kierrän tätä sääntöä ihan siitä syystä, että saan ratsastuskeskukseen myyntiin uusia siitos-oreja tai tammoja). 

14. Sääntöjen ja haasteen alkuperäinen ideoija toivoo, että jos perustat haasteellesi blogin tai vastaavan, että linkittäisit takaisin alkuperäisiin sääntöihin. 

VAIHTOEHTOISET SÄÄNNÖT (itse pelaan näillä)
1. Käytä kahta oria tai tammaa yhden sijaan. Toinen tammoista voi olla pelissä adoptoitu. Kummankin perustajan on tuotettava 25 varsaa 50 sijaan. Muilta osin yleiset säännöt pätevät. 
2. UUSI! Tee 5-aloitus tammaa. Voit hedelmöittää jokaisen tamman samalla orilla kerran. Jokaisen tamman tulee tuottaa 10 varsaa. Ensimmäisen tamman tulee olla CAS:ssa luomasi, loput 4 voivat olla joko pelissä adoptoituja tai tontillasi syntyneitä, esim. toisen sukupolven perillinen. 

Ja sitten on vielä jotain lisähaasteitakin, jotka jokainen voi lukea tuolta alkuperäisen linkin kautta jos kiinostaapi 


Suosittelen pelaamaan tätä haastetta Appaloosa Plainssissa tai ainakin pelaamaan siellä jossain vaiheessa, koska Appiksessa on ihan ok hevosia puhelimen kautta adoptoitavissa ja villihevosetkin ovat ihan normaalin näköisiä. Toki voit itsekin asuttaa jonkun naapuruston vähän paremman näköisillä hepoisilla/poneilla jos haluat ja vähän kiertää sääntöjä laittamalla ne taloudenvaihdon kautta myyntiin. Tässä ei siis rekisteröidä hevosia mihinkään ja niitä voi massajakaa. Kavereiden hevosia voi toki käyttää jalostukseen. Fantasiahepoillakin on ihan kiva pelata tätä. Tämä on siis jokaisen omassa pelissä tapahtuvaa tallitoimintaa. Jotkut perustavat tällä oman blogin tai vastaavan, jota kirjottavat tarinamuodossa. 

Voit lukea Suomen kielellä esimerkin tällä haastella toteutetusta tarinasta täällä.

2 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa et aika mielenkiintoinen haaste, voi olla et vois itekki testata tätä kun hevosilla tykkään pelata muutenkin :D

  Ajattelitko itse bloggailla tästä haasteesta enemmän, olisi mielenkiintoista seurailla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan kiva, mutta vaatii kärsivällisyyttä :). Kannattaa kokeilla. Kirjoitan tästä tarinamuodossa täällä: http://nessaviiskytvarsaa.blogspot.fi/

   Poista