sunnuntai 3. helmikuuta 2013

70-, 80-, ja 90 - lukukamasetin arvostelu/PÄIVITETTY 5.2.2013!

PÄIVITETTY 5.2.2013: Muutin hieman pisteytystä ja lisäsin plussia ja miinuksia.

Odotin henkilökohtaisesti tältä kamasetilta paljon, sillä olenhan itse ollut nuori niihin aikoihin. Olin valmistautunut siihen ajatukseen, että en ehkä tule saamaan ihan kaikkea mitä odotan ja niinhän siinä kävikin. Setissä on kuitenkin paljon sellaista mistä pidän ja loppujen lopuksi siitä jäi postiviinen mielikuva.Siminluonti:

Setin vaatteet ovat hauskoja ja muuntautumiskykyisiä. Useita niistä voisin kuvitella pukevani myös nykyaikaisten simieni ylle. Kahdeksankymmentäluku oli ehkä kaikista kattavin Grungen jäädessä vajavaiseksi muutaman vaatekappaleen esitykseksi. Olisin ehkä kaivannut muutakin kuin pelkkää Grungea sillä 90-luvulla oli paljon kaikenlaista hauskaa muodin rintamalla. Hiustyyleistä pidin ehkä eniten naisten ponnarista ja lyhyestä rikotusta polkkatukasta, mutta valitettavasti suurimmaksi osaksi hiukset tuottivat pienoisen pettymyksen. Joitakin kyseisille vuosikymmenille melko tyypillisiä juttuja oli jäänyt pois kuten pöyhkeät permanentit ja afrot. Setissä ei myöskään tullut yhtään uusia kenkiä, joista olisin itse toivonut näkeväni ainakin paksupohjaiset korkokantakengät. Plussaa tulee uusista meikeistä, jotka olivat hauskoja. Vaatteet itsesään ovat ihania ja ne sopivat hyvin myös arkikäyttöön ja taatusti piristävät tavallisen simin arkea. Jos simini kävisi kansankaupassa ja ostaisi sieltä uuden vaatekappaleen, hän voisi löytää jotain retroa. Herkullinen ajatus tarinankerrontaa ajatellen.

Huonekalut ja esineet: 

Myös huonekalujen kohdalla kasari vallitsee ja valikomaa on runsaammin. 70-luvun esineistä löytyy mukavia retro-henkisiä huonekaluja joita voi helposti yhdistää myös moderniin kotiin. Aivan kuin olisi juuri käynyt kirpputorilla tai löytänyt vanhempiensa varastosta jonkun aarteen. Nämä pienet ihanat asiat tekevät tästä kamasetistä minulle arvoisensa. Kasarin huonekaluilla voisin kuvitella sisustavani myös modernissa kodissa esimerkiksi teinin huoneen. Grunge-tyylillä on hieman vaikea sisustaa,  koska se esineitä tuli niin vähän. Kaikenkaikkiaan osa huonekaluista on hyvin ajattomia ja helposti yhdisteltävissä erilaisiin teemoihin, mikä vähän paikkaa puutteita. Jotenkin huonekaluja tuli kuitenkin niin vähän, että niillä on vaikea varsinaisesti sisustaa kyseisten vuosikymmenien tyyliin. Ne tulevat varmaankin menemään pelissäni mukavina pilkahduksina siellä täällä.

Yleinen vaikutelma:

Vaikkakin setti jättää hieman toivomisen varaa, se tuo peliin paljon lisää hauskoja elementtejä joita voi käyttää monipuolisesti yhdistelemällä ja käyttämällä mielikuvitusta. Vaatteet onnistuvat olemaan tyylikkäitä ja niissä on runsaasti kivoja yksityiskohtia.

+ Kasari on hienosti toteutettu.
+ Osa vaatteista on hyvin muuntautumiskykyisiä käytettäväksi miten vain
+ Huonekaluissa ja esineissä on ihania helmiä jotka ilostuttavat retro-diggaria.

- Ei lainkaan uusia koruja eikä kenkiä
- Liian vähän huonekaluja suhteessa Teeman laajuuteen.

Pisteytys:

Yleisarvosana: 7,5 pistettä kokonaisuutena
Siminluonti: 7 pistettä
Huonekalut: 7 pistettä

Yhteensä: 21,5/30p.

Katso kuvat:

CAS: vaatteet ja meikit
Huonekalut ja esineet 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti