lauantai 5. huhtikuuta 2014

Store esittely - Hurmaavan Hemmotteleva Leipomo!

Hurmaavan Hemmotteleva Leipomo julkaistiin Storessa viime viikolla. Leipomo sisältää kaiken tarvittavan oman leipomon perustamiseen kuten hurmaavat näyteikkunat, esillepanoesineet ja uusia reseptejä leivontaan. Tälläkertaa uusi setti ei sisältänyt ns. " aikaisen linnun " alennusta, joten setti on myynnissä täyteen 1900 pisteen hintaan.


Setti sisältää tarvittavien tavaroiden lisäksi myös kaupallisen yhteisötontin, joka mahtuu 30x30 tontille. Leipomo sopii hyvin esimerkiksi kulmaukseen ja siinä on kaunis piha alue. Paakari kylttien ja ikkunoiden avulla saadan luotua eurooppalaista tunnelmaa leipomon ulkoasuun.
Leipomon sisällä on kolme kauniisti sisustettua osastoa. Yläkerrasta löytyy rennommat asuntomaiset tilat, kylpyhuoneet ja lisää leipurin työpisteitä.
Setti sisältää useaita erikoisesineitä, jotka on jaettu kahteen ryhmään. Leipurin työpiste sisältää itse leivontauunin ja Paakarin basaari-kokoelma käsittää esineet, joihin kaikki tuotteet laitetaan myyntiin sekä myöskin kassakoneen. Lisäksi leipomo settiin kuuluu erityisiä mattoja, joiden päälle voi asettaa tuotteita myyntiin.

Leipomon varsinaiset toiminnot löytyvät kassakoneesta, jonka avulla voit määrittää mm. leipomon auki-oloajat ja palkata NPC:n hoitamaan kassaa. Simi voi myös itse seistä kassalla.Kassan toiminnot näyttävät tältä:
Kassan kautta voi myös ostaa leipomon tuotteita. Silloin saat auki tällaisen valikon, josta simi voi ostaa herkkuja yksittäisinä lautasellisina (klikkaa kuva suuremmaksi). 
Tuotteet asetetaan myyntiin esillepanoesineiden päälle. Jos simi omistaa tontin hän voi siirtää tuotteet vitriiniin tai hyllyyn rakennus ja ostotilan kautta. Mikäli simi käy vain töissä leipomossa niin silloin simi voi siirtää tuotteet myyntiin repustaan. Tällöin simin on leivottavat tuotteet ensin kotona eikä simi myöskään saa siitä voittoa. Mikäli haluat tehdä leipomolla rahaa niin silloin simin täytyy siis omistaa tontti, jolla leipomo on. Tuotteet voi asetella myyntiin haluamallaan tavalla ja oman luovuuden käyttö on oikeastaan rajatonta. Tässä on esimerkiksi leipäosasto:
Simit voivat myös käyttää lähestulkoon kaikkia pelissä olevia ruokia eli voit tekaista kotona esimerkiksi  pannukakkuja, voileipiä ja salaatteja ja kuljettaa ne sen jälkeen repussa myyntiin leipomoosi. Jos omistat myös muita Storen esineitä kuten teppaynyaki grillin ja pizza-uunin niin voit sijoittaa ne leipomo tontilla ja lisätä valikoimaan ruokaisampia vaihtoehtoja. Käytettävien reseptien määrä on siis todella laaja. 

Varsinainen Leipurin Työpiste näyttää tältä. Sen voi sijoittaa myös kotitontille ja se vie saman verran tilaa kuin tavallinenkin hella. Hellan ylätasolla olevat kirjat ja jauhosäkki ovat koriste-esineitä, jotka voi sijoittaa mihin vain:Työpisteellä tehdään samaan tapaan ruokaa kuin hellallakin, mutta se sisältää kuitenkin uusia animaatioita kuten kakun pursottamisen (tosin kermavaahtoa ei näy):
Reseptien määrä riippuu siitä mitä lisäosia ja Storen tavaroita omistat. Osa resepteistä avautuu vain jos sinulla on myös boheemi puutarhasetti, joka ilmestyi Storeen maaliskuussa. Storen sivulta löytyvästä listasta voit tarkistaa mitkä reseptit sinun on mahdollista saada käyttöösi.  Pelkästään peruspelilläkin avautuu kivoja reseptejä kuten synttärikakku, kuppikakut ja omenapiirakka jne. Siihen kun lisää vielä kotona tehtävien ruokien reseptit niin vahtoehtoja on runsaasti vaikket omistaisikaan kaikkea mahdollista. 

Leipurin pisteen tuotteiden esivalikko näyttää tältä:Joitakin tuotteita on enemmän kuin toisia. Esimerkiksi erilaisia kakkuvaihtoehtoja on vain kaksi kun taas piirakoita on runsaansti erilaisia. 

Tässä on esimerkki piirakkavalikoimasta. Minulta löytyy myös boheemi puutarhasetti, joten voin tehdä perusjuttujen lisäksi mm. mustikka- ja mansikkapiirakkaa. 


Leipävalikoima näyttää tältä. Jotkin näistä avautuvat jos omistat lisäksi Monte Vistan pizza-uunin:Kakkuvalikoima oli hienoinen pettymys, mutta tulipa sentään ihan uudenlainen synttärikakku ja tältä se näyttää pelissä:


Hääkakku näyttää tältä:Leipomisen jälkeen simi voi asettaa tuotteensa myyntiin joko myyntimattojen ylle sijoitettujen esineiden päälle, Vitriineihin tai hyllyihin. Myyntihyllyt näyttävät tältä:
Kaupungilaiset tulevat tontille ja arvioivat tuotteita katsellemalla niitä. Asiakkaita riittää joinakin päivinä runsaasti ja joskus taas on hiljaisempia päiviä. Tuotteet saattavat mennä kaupaksi jopa niin nopeasti, että ne loppuvat kesken. Simi voi ostaa tuotteet kassasta tai suoraan vitriineistä ja hyllyistä. Vitriineistä ja hyllyistä löytyy tällaiset toiminnot, jotka mahdollistavat mm. alennusmyynnit. Asiakkaalle puolestaan avautuu valikko, josta voi valita ja ostaa haluamansa tuotteen. Kun simi on ostanut tuoteen se ilmestyy automaattisesti hänen reppuunsa yksittäisenä kakun palasena:


Tuotteissa on suurimmaksi osaksi sama pohja, mutta niiden värit vaihtelevat.  Mustikkapiirakka siis tosiaankin näyttää mustikkapiirakalta ja suklaapiiras suklaapiirakalta.Simi nauttimassa mustikkapiirakaa:


Ja sitten vielä lopuksi ihana uusi moodletti:Yhteenveto ja pisteet:

Mielestäni tämä setti on suloinen, herkullinen ja yksi parhaimmista. Vaikka se onkin tavaramäärään nähden kallis se on kuitenkin todella ihana lisä ainakin itselleni, koska rakastan leipomista ja uusien reseptien sekä mahdollisuuksien määrä on niin laaja. Itse leipomon rakentaminen on myös hauskaa, mutta varsinainen leipomon pyörittäminen jää hieman hankalaksi. Pienillä vinkeillä se tosin helpottuu huomattavasti ja näistä sitten myöhemmin lisää jos ja kun ehdin niitä testaamaan. Hintalaatusuhteeltaan tämä setti on kallis tavaramäärän nähden, mutta se on silti mielestäni yksi hauskimmista tähän mennessä ilmestyneistä. Jos tämän vielä yhdistää lisäosien ja puutarha setin kanssa niin pääse kyllä nauttimaan runsaasta määrästä ihania reseptejä. Keksit ja piirakat on ihanasti toteutettu, mutta kakkuvalikoima on suoraan sanonen surkea. Kakuissa ei ole valinnanvaraa ja niitä on vain kaksi. Olisin halunnut nähdä jotakin todella ihania moderneja kakkuvaihtoehtoja.  Lisäksi jos haaveilet sims 2 tyylisestä pelaamisesta niin saatat pettyä, sillä tämä leipomo toimii kuitenkin eri tavalla. Simin on mahdollista elättää itsensä Leipurina jos hän omistaa tontin, joten tämä tuo mukanaan tavallaan myös uuden ammatin.  

Hyvä huomata:

* Jos omistat myös Bistro Ravintolan saat leipurin pisteen tuotteet ravintolan listallesi. Voit siis lisätä ne ravintolan menuun vaikkapa jälkiruuaksi. 

* Showtime´n lampunhenget osaavat loihtia esiin kaikki uudetkin reseptit, joten saat sen avulla nopeasti hyllyt täyteen tuotteita. 

Pisteytys:

Teema: 10
Esineet: 9
Hinta: 5
Laatu: 7
Reseptit: 8
Leipomon pyörittäminen: 6

Yleisarvosana: 7+

Plussia ja Miinuksia:

+ Uudet reseptit
+ Esillepanon toteutus on loistava
+ Monipuolisuus
+ Tavarat ovat nättejä
+ Mahdollista toteuttaa Leipurin ammattia

- Jotkut reseptit vaativat lisäosia tai muita storen settejä
- Leipomon pyörittäminen voisi olla paremmin toteutettu. 
- Jotkut ovat kärsineet hyllyjen automaattisesta tyhjentymisestä,  mutta joidenkin tietojen mukaan tähän auttaisi kuitenkin overwatch modi. 
- Petyin kakkuvalikoimaan. 

Video esittely nähtävissä täällä. 

Jättäkäähän komenttia, oletko sinä hankkinut tämän setin ja mitä mieltä olet siitä? 


4 kommenttia:

 1. Todella kiva ja kattava esittely, kiitos! Tykkään paljon. Ostaisin setin heti ja enemmänkin (ainakin edellisen boheemi-setin myös) jos vain olis varaa. :( Mutta saahan sitä haaveilla... :)

  VastaaPoista
 2. Kiva esittely.
  Blogisi on tosi kiva ja videosi myös.
  Olisin kiitollinen jos kävisit vilkaisemassa sims blogiani jossa on kisa meneillään!
  (lukijoita tarvittaisiin myös)

  VastaaPoista
 3. Mä innoissani lisäsin tän mun omaan kaupunkiin ja sitten kun menin sinne asiakkaaksi niin ei mitään voinu ostaa, sitten menin leipomaan ite, mutta en niitä saanu sinne myyntiin. Eli se ei toimi niinku itestään vaan itse pitää olla tekemisissä =(

  VastaaPoista
 4. tää on nin hyvä peli

  VastaaPoista