sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Esittely: Monte Vista

Monte Vista on Storen uusi eurooppalaisvaikutteinen maailma, joka muistuttaa ehkä eniten Italian ja Ranskan maisemia. Monte Vistan voi ostaa vain pistepaketin yhteydessä. Pistepaketteja on tarjolla kahtena eri vaihtoehtona joista halvemman kylkäisenä saa 100 ylimääräistä pistettä. Toinen on kalliimpi ja sen mukana sai muistaakseni 1700 pistettä (korjatkaa jos olen väärässä). Monte Vistan kanssa samaan aikaan tuli myyntiin myös yhteisötontti, joka sopii teemaltaan Monte Vistaan. Toinen vaihtoehto on odottaa tammikuuhun, jolloin maailma tulee myyntiin kauppoihin. Fyysinen versio sisältää koodin, jolla maailman saa lunastettua itselleen mikä tarkoittaa sitä, että internet yhteys on oltava jokatapauksessa.


Ensimmäiseksi maailmassa kiinnittää huomionsa muurien ympäröimään pieneen kylän keskustaan. Se sijaitsee korkealla vuorella ja on siten hyvin keskeinen kiintopiste koko maailmassa. Korkean vuoren reunustoja koristavat kauniit puut, talot ja mutkitteleva tie. Keskustan kaninkolojen joukossa on uusia ja ennestään tuttuja uudelleen värjättyjä rakennuksia. Mielenkiintoisimmasta päästä on kaupungintalo, joka on totuttua huomattavasti pienempi ja siitä löytyy myös valkoinen värivaihtoehto, joka puolestaan muistuttaa satulinnaa. Käsittääkseni tämä versio kaupungintalosta onkin tehty silmälläpitäen maailmojen rakentajia.

Keskustassa on myös Yleisön Pizzeria niminen yhteisötontti, jonne simeillä on vapaa pääsy. Tontti muistuttaa hyvin paljon ravintolaa ja sieltä löytyy maailman mukana tullut kiviuuni. Kiviuunissa voi tehdä useita erilaisia ruokia kuten pizzoja, lasagnea ja leipää! Olin erityisen iloinen saatuani peliin vihdoin mahdollisuuden tehdä leipää ja leipähän näyttää pelissä ihan aidolta. Simi voi myös paistaa leipää uunilla aamupalakseen mikä oli minusta todella kiva lisä. Pizzeriassa ei ole työntekijöitä eikä kassaa, joten simin on itse tehtävä ruokansa. Ravintolamaisessa tunnelmassa on kuitenkin onnistuttu niin hyvin, että pienellä vaivalla esim. tarinankertojat pystyvät lavastamaan ravintolakohtauksen.

Kiviuunin toimintoja (klikkaa kuvaa isommaksi):


 
 

Kiviuunin voi asettaa myös kotitontille. Erittäin monipuolinen esine kaikenkaikkiaan. Valitettavasti tämä uuni ei ole saatavilla erikseen vaan se tulee ainoastaan maailman mukana ostettaessa.

Olin aluksi hieman hukassa Monte Vistassa ja kameran pyörittäminen tuntui hieman haastelliselta keskellä sijaitsevan suuren vuoren vuoksi. Vuori kuitenkin lisää niin paljon vaihtelua maailman maisemiin, että se korvaa mahdolliset hankaluudet. Vuoren vierestä menee kauniisti mutkitteleva joki aina läpi koko maailman. Edessä sijaitsee myös merenranta ja taaempana kaunista maaseutumaista kumparetta "viljapeltoineen". Voisi sanoa, että Monte Vistasta löytyy melkein kaikki. Siellä on vuori, keskusta, joki, maalaismaisuutta ja merenranta. Olinkin jo pitkään kaivannut juuri tämäntapaista peliini. Tyhjiä erikokoisia tontteja löytyy myös kiitettävästi rakentamista varten. Jos omaa kaikki lisäosat ja haluaa jokaikisen erikoistontin lisätä niin voi ehkä joutua hieman sumplimaan saadakseen kaiken mahtumaan.

Monte Vistan valmiit talot ovat samaan tapaan rakennettuja keskenään. Kauniit pehmeät beigen ja ruskean sävyt hallitsevat. Useat talot ovat kivitaloja ja niissä on vanhanaikaista tunnelmaa. Kaupungin alavilla kumpareilla ja maaseutu alueella sijaitsee kauniita maatilamaisia taloja puutarhoineen. Kaikenkaikkiaan Monte Vistassa on onnistuttu luomaan hyvin yhtenäinen tyyli valmiiden talojen osalta. Myös valmiit simit muodostavat yhtenäisen tyyliin ja löysin useita todella mielenkiintoisia, kauniita ja komeita tapauksia.

Parhaita puolia maailmassa edustavat myös kauniit puistomaiset yhteisötontit ja rauniot. Yhteisötontit on usein koristeltu värikkäillä kukilla. Maailman mukana tuleekin uusia kauniita kukkia ja kukkaruukku asetelmia. Yksi kivoimmista on ikkunanalusruukkukukka, jonka voi uudelleenvärjätä kukkia myöden mikä ei ole ollut aiemmin mahdollista.

Uusista esineistä mainittakoon myös suuret seinämaalaukset, jotka ovat kuin suoraan oikean mestaritaiteilijan kädestä. Kahviloita silmälläpitäen mukana tuli myös pyöreän mallinen pöytä, jonka päällä on uudelleenvärjättävä pöytäliina. Mukava pikku yksityiskohta. Sisustusajia kiinostanee myös se, että maailman mukana saa peliinsä myös uusia tapetteja ja muutaman uuden lattialaattakuvion.

Toinen Monte Vistan mukana tulleista erikois-esineistä on leikattava hääkakku. Kakku on oikein kaunis lisä häihin, mutta valitettavasti se tuntui bugittavan pelissäni. En ole varma mistä ongelma johtui, mutta kakunleikkuun jälkeen simini lautaselle ei ilmestynyt lainkaan kakkua. Kakunleikkausvaiheen animaatio kuitenkin toimi moitteettomasti. Mikäli kyseessä ei ole vain minun peliäni koskettava ongelma, toivokaamme luonollisesti pikaista korjausta asian suhteen (klikkaa kuvat isommiksi).

 Monte Vistan värimaailman on kellertävän rusehtava. Maailmassa pelatessa ympäristö näyttää lämpimältä ja sävyisältä. Yöllä taivas on vaaleahko ja kirkas. Yö ei tuntunut missään vaiheessa pimenevän säkkipimeäksi kuten esimerkiksi Lucky Palmissa. Auringon-nousut ja laskut ovat kauniita valaisten kumpareisen ympäristön upeasti. Kuten kaikissa uusimmissa Storen maailmoissa, tässäkin on hyvin omalaatuinen värimaailma.

Kaikenkaikkiaan pidin paljon maailman tunnelmasta. Se onnistuu siinä mihin se on tehty ja on mukava pilkahdus historiaa sekä vanhanaikaista tyylikkyyttä kaiken ultra-modernin rinnalle. 

 


4 kommenttia:

 1. Oii, ihania kuvia! :D
  Tahdon tän maailman, on kerrassaan upean näköinen ja oloinen paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi :). Toivottavasti saat maailman pian!

   Poista
 2. Tuossa seikkalessani The sims 3 sivuilla joku aika sitten tutstuin tähän ja kovasti houkutti. Muistin sitten että sinähän Jadeleine kirjoitat näistä yleensä arvioita ja päätin kurkata ja lukea mitä mieltä olet tästä ja tulin enemmän vakuuttunemmaksi kuinka hyvältä tämä vaikuttaa ja että taidan varmaan ostaa tämän.
  Kiitoksia kovasti että olet nähnyt vaivaa näiden eteen :D

  - Ninsu Radosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :). Mukava kuulla, että näistä esittelyistä on apua ostopäätöksen teossa.

   Poista