sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Aurora Skies - Esittely ja kuvat

Aurora Skies on Storen uusin maailma, joka on ilmeisesti saanut innoituksensa Islannista, Skandinavian alueelta yleensä ja muistakin pohjoisen pallon puoliskon alueista. Maailman saa vielä toistaiseksi alennettuun hintaan.




Ensimmäiseksi maailmassa kiinnittää huomiota höyryäviin lähteisiin ja järveen, jonka takana on upea korkea vuori ja useita näyttäviä vesiputouksia. Katse kääntyy vesiputouksista värikkääseen kaupungin keskustaan, jonne on rakennettu somia värikkäitä taloja. Talot ovat hyvin pelkistettyjä ja niiden keskellä tuleekin helposti kotoinen olo. Toinen mielenkiintoinen alue on punaisista isommista ja pienemmistä taloista koostuva lähiö heti keskustan takana. Pienet punaiset asumukset näyttävät herkullisilta väripisaroilta metsän keskellä. Tiet ovat tummia asfalttiteitä, jotka johdattelevat saaren kaukaisimpaan osaan, joka on lähes autio ja eristynyt. Tämä alue sisältää muutamia kauniita yhteisötontteja kuten kalastuspaikkoja. Erikoista tässä maailmassa on se, että se sisältää uuden efektin. Iltaisin taivaalla voi nähdä sopivasti pilvisellä säällä revontulia muistuttavia valoilmiöitä, jotka värjäävät taivaan kauniisti.

Maailman käyttöpinta-ala on pienempi kuin muissa Storen maailmoissa, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Kaikki on osattu sijoitella lähelle toisiaan, jolloin simien matkustaminen paikasta toiseen nopeutuu huomattavasti. Lisäksi peli toimi testaukseni aikana ensimmäisten latauskertojen ja uuden tallennuksen avaamisen jälkeen täysin lagittamatta ja peli kokemus oli erittäin sujuvaa ja mukavaa. Vaikkakin Aurora Skies onnistuu täyttämään kriteerini hyvästä maailmasta, olin kuitenkin hieman pettynyt siihen ettei sen pinta-alasta oltu hyödynnetty kaikkea sen potentiaalia. Esimerkkinä mainittakoon, ettei saaren toiselle puolelle pääse lainkaan eikä korkeille alueille pysty rakentamaan. Maailman on siis myös melko litteä. Litteys ei kuitekaan sinänsä haittaa, sillä kun maailmaa katsoo alhaalta ja simien tasolta, se on hyvin kaunis taustalla olevien suurten vuorien ja vesiputousten piirtyessä horisonttiin.

Yleisvaikutelmaltaan Aurora Skies onnistuu olemaan hyvin Pohjoismainen. Se tuntuu kotoisalta ja siinä on paljon tuttuja elementtejä niin ilmapiirissä kuin sen mukana tulleissa tavaroissa ja esineissäkin. Pihlajanmarja puut ja lilat kukat saivat minut huokailemaan ihastuksesta. Lisäksi maailman on kylmän ja viileän oloinen. Aurora Skiesissä pelatessa tulee sellainen tunnelma kuin olisi tosiaan hieman tavallista koleampaa. Oman lisävaikutelman tähän tuo myös upeasti höyryävä kuumia lähteitä muistuttava järvi, johon saaren lukuisat vesiputoukset laskevat.

Aurora Skiesissä asuu ehkä mielenkiintoisimmat valmisperheet tähän mennessä. Kaikkien asukkaiden elämä tuntuu kietoutuvan jotenkin yhteen ja liittyvän toisiinsa. Asukkaiden keskuudessa on myös hauskoja salaisuuksia, jotka selviävät pelaamalla tietyillä perheillä. On myös erittäin virkistävää nähdä vaihteeksi lämpimästi pukeutuneita simejä, mistä päästäänkin seuraavaan aiheeseen. Nimittäin, olin erittäin tyytyväinen tämän maailman mukana tulleisiin vaatteisiin ja hiuksiin. Oli myös hienoa, että osa vaatteista oli avattu vanhusten käyttöön.

Huonekalut ovat kertakaikkisen ihania ja kodikkaita! Ne todellakin ovat hyvin meille tutun näköisiä, pelkistettyjä ja yksinkertaisia. Uudet tapetit ovat myös hyvin teemaan sopivia. Monet valmiista taloista on onnistuttu sisustamaan todella hauskasti ja niissäkin tulee mukavan tuttu olotila. Harmi vain, että jotkut talot ovat muuten toimivia, mutta niiden huonekoot omituisen suuria. Hyvää näissä taloissa on kuitenkin edellämainittujen seikkojen lisäksi se, että niissä on useita kerroksia ja pohjaratkaisut vaikuttavat erittäin hyvin toimivilta.

Rakentamiselle on runsaasti tilaa. Peli asetti useita lisäosien tontteja varastosta automaattisesti paikoilleen ilman, että niitä kaikkia tarvitsee lisätä itse. Suuria tontteja löytyy myös tyhjillään kolme kappaleta ja useita pienempiä tontteja monipuolisella kokovalikoimalla.

Maailman mukana tuleva kuuma-ilmapallo aiheutti minulle hieman ristiriitaisia tunteita. Toisaalta se on hauska ja siinä on muutamia mukavia toimintoja kuten maljojen kilistely toisen simin kanssa ja kosinta, mutta toisaalta se sitten taas on hieman epärealistinen. Pallo ei nimittäin nouse kovin korkealle eikä sillä voi sananmukaisesti lentää vaan se teleporttaa paikasta toiseen. Sillä voi kuitenkin matkustaa suhteellisen nopeasti, mikä on hyvä asia.

Kalliimman version mukana tuleva pikku-neron esikoulu sisältää lisää pohjoismaalaisvaikutteista pelkistettyä tavaraa ja uutta erikoissisältöä taaperoille. Taaperoiden kävely-kärry ei tehnyt minuun kovin suurta vaikutusta, mutta onhan se toki hervottoman hupaisan näköistä kun pienet taaperoiset köpöttelevät sillä menemään. Lisäksi tämän vempeleen avulla kunnianhimoinen taapero voi oppia kävelemään. Leikki-kehä sensijaan osoittautui erittäin käyttökelpoiseksi. Taapero oppii sen avulla puhumaan ja  voi saada myös boosteja logiikan ja karisman taitoonsa.

Kaikenkaikkiaan tämä maailma on erittäin kiehtova ja se on hienosti onnistuttu toteuttamaan teemaansa vastaavaksi. Se ei valitettavasti käytä ihan kaikkea potentiaaliaan ja jotkin asiat voivat hieman vaivata kuten asuinalueiden pieni koko ja hieman kolhoksi jäävät yhteisötontit. Voimakkaat värit eivät välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta itse voimakkaiden värien ystävänä tykästyin kovasti. Erityisesti talvella, kirkkaat värit luovat upean kontrastin valkoisen lumen kanssa. Pidin myös siitä paljon miltä maailma näyttää yöllä ja Revontuletkin on toteutettu tarpeeksi hyvin. Lisäksi maailma saa plussaa siitä, että sinne rakentaa mielellään Skandinaavisen tyylisiä taloja ja ne sopivat ympäristöönsä kuin nakutettu. Aurora Skies on tiivis, hyvin toimiva kokonaisuus, jossa on paljon tuttuuden tuntua. Se on pelilillisesti yksi miellyttävimpiä kaupunkeja sujuvuutensa ja käytännöllisyytensä vuoksi.



































































































































































4 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tästä katsauksesta. Itse vielä painiskelen sen kanssa ostaisinko tämän vai en. Toisaalta tykkään pllajon tavaroista, joita tämän mukana tulee, mutta nuo värikkäät talot hiukan mietityttävät. Samoin juuri tuo, että toinen puoli saaresta on lähes kokonaan tuota "kalliota" Tämä tulee varmasti vaikuttamaan hyvin paljon ostopäätökseeni ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, ja mukava kuulla että pidit esittelystä :).

      Poista
  2. Katoin tän jo eilen ja kommentoinkin iPadilla, mutta jostain syystä kommentti ei tullut näkyviin. No, uusi yritys. :) Upeita kuvia jälleen kerran! Tosi hienot maisemat ja tykkään taloistakin paljon. Myös uudet kalusteet kuulostaa hienoilta. Uudet hiukset ja vaatteet kelpaa toki aina myös! Voisin tätä ajatella seuraavaksi hankintalistalle, kun on hieno ja sisältö vaikuttaa hyvältä myös. Innostava esittely, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :). Tää on kyl ehottomasti sisällöltään yks parhaita maailmoja.

      Poista